dag 2 (amsterdam)


Lördagen var den första hela dagen, och vi gick upp tidigt för att hinna med så mycket som möjligt. Under den dagen skulle vi gå på museum, shoppa, åka en sightseeing-tur och sist men inte minst - gå på mamma-restaurang. Spännande, spännande.


Såg den här lilla affischen precis när taxin skulle åka iväg, och lyckades precis ta en bild haha.


Vår första destination var Amsterdams sjöfartsmuseum!


Därinne var ljuset väldigt dåligt, men det fanns mycket intressant att kolla på. Typ konst och bevarade valögon.


Sen tog vi en taxi till en restaurang som heter Moeders. Och döm inte boken efter omslaget vänner, för även om utsidan ser väldigt minimalisk och hela faderullan...


... så var då insidan inte det!


Vi hade kommit fram till en restaurang som var helt dedikerad till mammor, vilka det satt hundratals bilder av på väggarna!


Så himla mysigt, och världens cirka bästa idé. Glasen & porslinet man åt på var udda, vilket höjde charmkänslan ännu mer. Helt klart bästa stället att gå med sin mamma.Vi tog chansen och beställde in lite Holländsk mat. Och mat fick vi i stora mängder!Men sen när vi skulle beställa dessert så märkte vi att solen sken ute, så vi tog efterrätten utomhus istället. Jag kan meddela att cheesecaken var gudomlig; och jag gillar inte ens cheesecake!


Sen så var vi ju naturligtvis tvungna att strosa runt lite och kolla i butiker, eller hur?Som typ Kitsch Kitchen, den enda butik jag varit i som har piñatas hängande i taket!


Söt mamma + stolar som jag ville släpa hem till Sverige.


Dör lite över hur söta de här ringarna är. Det fanns tillochmed ägg & toast med kaffe!


Finfinfina Amsterdam.


Det här skyltfönstret med leksaker var så sött att jag var tvungen att ta en bild.Sen så var vi ju såklart tvungna att ta en kopp te och fika lite (är man svensk så är man, haha), så vi slog oss ner på en uteservering precis vid en av kanalerna...


... där vi fick besök av en hund som ville klappas! Hen var ägarens hund, och vi blev jätteförvånade över att hen fick springa runt helt fritt, då det var både bil- & cykelväg precis bredvid.


Förresten, har ni någon aning om hur många cyklar det finns i Amsterdam? Svar: MÅNGA. Har för mig att det finns tre gånger fler cyklar än människor. Det sägs även att det ska ligga flera lager av cyklar på botten av kanalerna, då det händer att folk får för sig att slänga ner cyklar när dem är fulla, haha.


Sen blev vi sugna på att åka turbåt...


... så då gjorde vi det! Hej!Blev lite kär i den här husbåten. Måste vara färgen. Den hoppade upp på andraplatsen över husfärger direkt (efter gult såklart).


Ett fågelbo! Hoppas verkligen att ägaren till den här båten struntar i att använda den under den här sommaren.


När vi väl var i land sen bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet. Kunde dock inte motstå att köpa en sån här påväg hem. Och det var allt för den dagen!

English: On the Saturday, we woke up early in order to do as much as we could. First, we went to a seafaring museum where there were alot of art and other stuff like... preserved eyeballs of a whale...
After that, we went to a restaurant called Moeders - a restaurant dedicated to mums! There were hundreds of pictures all over the walls, and we ate typical dutch food. Yummy! Then ofcourse, we had to stroll around and look in boutiques too. For example, Kitsch Kitchen! The only store I know which got piñatas on the ceiling. We also took a sightseeing tour in the channels, and I saw a lovely house boat in the most beautiful colour.

Comments

Comment here::

Namn:
Remember me?

E-mail: (won't be published)

URL:

Comment:

Trackback
RSS 2.0
Read the Printed Word!